Zeevissen

Onderlijnen
Onderlijnen voor het zeevissen
De manier waarop je het aas aanbiedt zal voor een groot deel de vangst bepalen. Een belangrijk onderdeel van het visgerei is daarom de onderlijn. Onderlijnen zijn in elke hengelsportzaak te koop. Erg duur zijn ze meestal niet, maar de kwaliteit laat soms wel te wensen over. Er mankeert werkelijk altijd wel wat aan. Dan weer te grote of te kleine haken, te dikke of juist te dunne lijn, de onderlijn is te kort (zelden te lang), of de gebruikte knopen zijn werkelijk om te lachen (of om te huilen).
Onderlijn met drie bezemdraad afhouders
Ga daarom in ieder geval altijd naar een serieuze hengelsportzaak en laat je goed adviseren. Adressen van serieuze hengelsportzaken vind je uiteraard op De Zeevissite.

De meeste vissers maken de onderlijnen echter zelf. Iedereen kan dit leren. Het is echt niet moeilijk. Neem er gewoon even de tijd voor. In een paar uurtjes maak je genoeg onderlijnen voor een heel visseizoen.

Wat je je eerst moet afvragen is welke onderlijnen je nodig hebt. De ene vissoort vraagt nu eenmaal om een andere aasaanbieding dan de andere. Soms moet het aas bijvoorbeeld echt op de bodem worden aangeboden en soms juist een stukje daarboven. Ook is niet elke onderlijn geschikt voor iedere visstek.

In deze rubriek van De Zeevissite worden onderlijnen beschreven die gemakkelijk zelf te maken zijn. Bij iedere beschrijving staat een duidelijke tekening of foto van de betreffende onderlijn. Ook is aangegeven voor welke vissoorten ze geschikt zijn, of voor welke manier van vissen.

Heb je zelf nog een leuke onderlijn? Laat het dan gerust weten. Maak een duidelijke tekening of foto en doe er een duidelijke beschrijving bij. Als onze deskundige redactie je onderlijn geschikt vindt, zal hij zeker een plekje krijgen in deze rubriek van De Zeevissite.

Uiteraard met vermelding van je naam.
 

© 2011 Zeevissen met De Zeevissite | De Zeevissite Alles over zeevissen