Uiteraard komen de bootvissers ook aan bod op De Zeevissite. Ieder jaar weer trekken vele zeevissers met een eigen bootje of als opstapper op een grote huurboot het ruime sop. En omdat bootvissen meer is dan het laten zakken van een beaasde onderlijn langs de reling, wordt ook dit onderwerp uitvoerig besproken op De Zeevissite.

In deze rubriek zal onder meer worden uitgelegd hoe je het beste te werk kunt gaan als je meegaat als opstapper met een grote huurboot. Die manier van vissen is namelijk heel anders dan het vissen vanaf de kant. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van ander materiaal, zoals korte stevige hengels en zwaarder lood. De strandhengels kunnen gerust worden thuisgelaten.

Het vissen op gul of kabeljauw is voor vele bootvissers favoriet. We zullen daarom ook dit onderwerp uitvoerig bespreken.

Uiteraard komen ook de zeevissers aan bod die in het bezit zijn van een eigen bootje. We zullen dan meteen laten zien dat het mogelijk is om vanuit een kleine boot licht te vissen. Zware bonken ankerlood zijn voor het vissen vanuit een klein bootje zeker niet altijd noodzakelijk.

Natuurlijk doen we ook voor dit gedeelte weer een beroep op de ervaringen van bezoekers van De Zeevissite. Dus, ben je als opstapper mee geweest, of ben je in het bezit van een eigen boot: schrijf daarover een stukje en zet het op De Zeevissite. Daar leren je collega’s ook weer van.

O ja ……… vergeet je camera niet mee te nemen bij elke vistocht.

Opstappen >>