Vissen_vanaf_huurbootNee, ik vraag u, bezoeker van De Zeevissite, echt niet om onmiddellijk internet af te sluiten en uw computer uit te zetten. Het begrip opstappen betekent namelijk ook nog iets anders.

Als u het al niet eens een keer zelf heeft gedaan, of misschien zelfs regelmatig doet, heeft u er in ieder geval vast wel eens een keer van gehoord. Ik heb het hier over het vissen vanaf een grote boot als opstapper.

Regelmatig varen vanuit de havens langs onze kust grote boten, met aan boord enkele tientallen sportvissers richting hoopvolle visstekken een eind van het vaste land. De boot gaat na geruime tijd varen voor anker, waarna het sein volgt dat er gevist kan worden.

Het vissen vanaf een grote huurboot is in veel opzichten anders dan het vissen vanaf de kant. Het vereist bijvoorbeeld andere materialen en een geheel andere vistechniek. Toch is succesvol vissen vanaf een grote boot echt niet moeilijk en voor iedereen binnen korte tijd te leren. In dit eerste stukje over dit onderwerp zal ik proberen u de eerste beginselen bij te brengen.

Met een grote huurboot >>