Voor de Nederlandse kust zwemt een groot aantal verschillende soorten vis. De meeste daarvan zijn uitstekend met de hengel te vangen. Veel van deze vissen zijn algemeen bekend. Op elke vismarkt is wel kabeljauw en paling te vinden. Ook makreel, tong en schar zijn overal verkrijgbaar. Zeebaars behoort echter al tot te wat minder bekende zeevissen. Om het dan nog maar niet te hebben over een vis als de geep. Er zijn nog genoeg mensen die nog nooit een geep hebben gezien, laat staan gevangen.

Het aantal verschillende soorten zeevis dat met de hengel is te vangen, is groter dan de in de hierna volgende hoofdstukken wordt besproken. Op dit moment ontbreken bijvoorbeeld nog zeevissen als de zeeforel en schol. Over niet al te lange tijd zullen deze vissen ook worden besproken. Even geduld nog dus.

Sommige vissen, zoals bijvoorbeeld de makreel, zijn gemakkelijker vanaf een boot te vangen dan vanaf de kant. Maar wees gerust: ook de kantvissers maken een goede kans om in de zomermaanden een flink aantal van deze rovers aan de haak te krijgen.

Als je zelf een stukje wilt schrijven voor deze of een andere rubriek, ga gerust je gang. Je mag natuurlijk ook een paar leuke foto’s maken van je visdag en deze bij het artikel plaatsen. Uiteraard mag je ook zelf op de foto’s staan.

Veel plezier!
De Zeevissite