GeepDe geep is een typische zomervis. Pas als het water een wat aangenamere zomerse temperatuur bereikt, kunnen we deze lange slanke rover verwachten. Ook is de geep een echte dagvis. Wanneer de schemering invalt, worden de kansen om deze vis te verschalken vrijwel nihil. De beste tijd om geep te vangen loopt meestal van eind juni tot half september. Dit kan van jaar tot jaar verschillen en verschilt vaak ook per plaats. Vooral de watertemperatuur speelt hier een grote rol. Hoe eerder de zomer begint, hoe eerder we geep kunnen verwachten.

De hengel die we voor het vissen op geep nodig hebben, is dit keer nou eens geen zware strandhengel. Het beste voldoet een niet al te zware karper- of spinhengel. Inderdaad: zoetwaterspullen dus. Dat heeft te maken met de manier van vissen. Een geep gaan we namelijk niet te lijf met een ons ankerlood en een paar pieren.

De geep zwemt vlak onder het wateroppervlak en dus zullen we het aas ook vlak onder het oppervlak moeten aanbieden. Hiervoor gebruiken we een dobber en dus ook een hengel waarmee we met een dobber kunnen vissen. Tegenwoordig zijn er ook echte geephengels in de handel. Vooral als je wat vaker gaat gepen is het de moeite waard zo’n hengel aan te schaffen. Als je maar een enkele keer per jaar op geep vist, voldoet je karper- of spinhengel ook prima.

Verder met geep >>